Katoen speciaal voor baby’s

Voor het volgende nummer van TRUI zijn we een babydeken aan het haken van een katoen met een aantal heel bijzondere eigenschappen: Baby Smiles Cotton. Door de lange vezels van deze Egyptische katoen (daarover binnenkort meer) is dit garen heel erg sterk, maar tegelijkertijd ook heel zacht. En dat zijn twee eigenschappen die de katoen bijzonder geschikt maakt voor baby’s.

Baby Smiles
Deze katoen maakt deel uit van de serie Baby Smiles van Schachenmayr en omdat de garens van Baby Smiles in contact komen met het kinderhuidje, voldoen ze aan de strengste vereisen van de norm OEKO-TEX® 100, klasse 1. Dat betekent dat de garens vrij zijn van schadelijke en allergene bestanddelen. En omdat baby’s alles in hun mond steken en erop sabbelen, zijn alle garens van Baby Smiles bestand tegen speeksel en kleurvast. Naast katoen die wij voor de babydeken gebruiken, zitten er in de Baby Smiles serie ook een merino (100% wol) en een aantal menggarens. En voor alle soorten geldt dat ze gewassen kunnen worden op 40° en in de droger kunnen.

Kleuren
De katoen is er in 25 schattige babykleurtjes. Alle kleuren en kleurnummers van de verschillende garens uit de Baby Smiles serie zijn hetzelfde en dat maakt het combineren van de verschillende garens heel gemakkelijk.

Patroon
Wij haken nog even vrolijk verder aan deze babydeken van granny squares, het patroon vind je binnenkort in TRUI lente 2016.

DSC_0418

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s