Het verhaal achter… Uradale Yarn

Nu ‘duurzaam’ al haast een wat afgesleten begrip is geworden, waarbij soms op een enkel aspect in de productie van het garen gedoeld wordt, is het mooi om te zien dat er ook soorten wol bestaan die je helemaal kunt volgen van het schaap naar het bolletje in de winkel.

Uradale Yarn van Aalmerk is zo’n gecertificeerde ‘organic’ Shetlandwol. De herkomst is direct te herleiden naar de schapen van de Uradale Farm in Scalloway en loopt van de boerderij, naar de spinnerij, voor de gekleurde wol via de ververij Paint Box direct naar de winkel. Als koper geeft je dat een kijkje in het complete proces dat nodig is om jouw garen te produceren.

Lees het hele verhaal over Uradale Yarn in TRUI herfst 2016.

Uradale Yarn is in Nederland verkrijgbaar bij Trollenwol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s