Het verhaal achter… Baa ram ewe

Knit Happy, Knit Yorkshire. Dat is het motto van Baa ram ewe, een bedrijf dat is gevestigd is in Yorkshire en de Britse wol een warm hart toedraagt. Het bedrijf is opgericht door Jo Spreckley en Verity Britton die met de wol hun leven een andere wending gaven. 22113747498_dbbaf4b921_oHun missie is de wol uit Yorkshire wereldwijd weer op de kaart te zetten. Achter alles wat ze doen zit het idee dat er meer lokaal geproduceerd zou moeten worden. Dat doen ze met een aantal garens, allemaal afkomstig van schappenrassen uit de streek.

Naast het ontwikkelen van garens werkt Baa Ram Ewe ook samen met een aantal bekende Britse ontwerpers. Dat levert steeds opnieuw inspirerende patronen op die speciaal voor de garens ontworpen zijn. Voor liefhebbers van alle breitechnieken is er inmiddels wel een special te vinden in de collectie.

Lees het hele verhaal over Baa ram ewe in TRUI winter 2016.

De garens van Baa ram ewe zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Trollenwol. De overige verkooppunten zijn op de website van Baa ram ewe te vinden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s