Column: Combineren kun je leren

Is combineren lastig? Nee hoor, het is gewoon een kwestie van uitproberen en doen!

Vaak hoor ik van vrouwen dat ze het lastig vinden om te combineren. Ze kopen een setje in de winkel en dat trekken ze dan ook altijd op die manier aan. Of ze kopen een los item maar eenmaal thuis gekomen lukt het ze niet om te combineren dus blijft het kledingstuk vaak onaangetrokken in de kast hangen of liggen. Zo zonde is dat want het is echt niet nodig. Combineren is echt gewoon DOEN!

Graag geef ik je een aantal tips hoe je zelf kunt leren combineren.

1. Kies zoveel mogelijk voor basis items in je kast
Een basis item is effen van kleur. Hoe meer effen basis je hebt hoe makkelijker het is om te combineren. Neem bijvoorbeeld een zwart jurkje. Deze kun je werkelijk waar wel om 100 verschillende manieren dragen (als je dat al zou willen) en er toch iedere keer weer anders uitzien. Alleen al door schoenen en accessoire aan te passen heb je een hele andere look. Met verschillende soorten en kleur jasjes, diverse vesten; kort en lang of iedere keer een andere panty of maillot. De mogelijkheden zijn oneindig echt! Probeer het maar eens en daag jezelf uit!

2. Maak foto’s van je combinaties zodat je iedere dag jezelf inspireert
Stel je hebt iets nieuws gekocht, bijvoorbeeld een trui. Duik dan direct je kast in en maak zoveel mogelijk combinaties met die trui. Van al die combinaties die je maakt, maak je een foto met je telefoon. Als je dan ’s ochtends een keer niet weet wat je nu weer aan moet trekken, dan hoef je alleen maar je telefoon erbij te pakken en te bladeren. Zo vergeet je nooit een combinatie die je hebt bedacht en heb je inspiratie voor iedere dag.

3. Neem een accessoire als uitgangspunt voor een nieuwe combinatie
Daag jezelf eens iets vaker uit om een nieuwe combinatie uit je eigen kast te maken. Je kunt dit doen door een accessoire als uitgangspunt te nemen. Dit kan een ketting zijn, je lievelingsschoenen, een tas of zelfs een kleur nagellak. Ga vanuit dit accessoire door je kast heen en bedenk waar het leuk bij zou zijn. Et voila je hebt een nieuwe combinatie!

Combineren is echt niet zo moeilijk. Je moet er alleen af en toe even de tijd voor nemen. Zie het als tijd voor jezelf en als leuke uitdaging. Want hoe leuk is het als mensen aan je vragen of je iets nieuws aan hebt terwijl het gewoon een nieuwe combinatie uit je eigen kast is??

Veel combinatieplezier!

Glancy