Twee keer per jaar

Lieve Trui,
Kun jij mij misschien helpen? Ik heb geen idee hoe ik de lezers ga vertellen dat ik binnenkort met zwangerschapsverlof ga en dat er niemand is die mijn taak in die tijd kan overnemen. Wat zou jij doen?

Lieve Kat,
Allereerst van harte gefeliciteerd. Wat een ontzettend leuk nieuws vertel je daar zeg! Dus straks ligt er een klein Truitje of een klein Broekje in de wieg? Je snapt ik ga vast aan het breien voor de kleine!

Maar ik snap ook dat het betekent dat je een tijdje niet met Trui bezig zal zijn maar met luiers, voedingen en al die andere babydingen. En misschien duurt dat wel langer en neemt het je meer in beslag dan je nu denkt. Als ik er zo over nadenk moet er misschien wel iets meer veranderen dan alleen jouw zwangerschapsverlof. Want hoe ga je dat allemaal combineren met een baan, TRUI en een baby?

Wat zou je ervan zeggen als TRUI voortaan twee keer per jaar zou verschijnen? In het voorjaar en in het najaar? Misschien iets dikker en uitgebreider, maar nog steeds geïnspireerd door de seizoenen? Dan heb jij nu jouw noodzakelijke zwangerschapsverlof en daarna valt het blad voortaan twee keer per jaar bij de lezers in de bus. Voor de goede orde blijft dan het abonnement dat ze nu hebben natuurlijk twee keer zo lang geldig, zodat ze niet te veel betalen.

We begrijpen natuurlijk allemaal dat zo’n klein Truitje of Broekje een moeder nodig heeft die niet voortdurend met andere dingen in de weer is. Denk er maar even over, dan horen we het wel…